Lapte prajit

de - Andreea - in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 5477 vizualizari

 

reteta o am de la tv

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de lapte
  • 50 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 1 plic vanillie
  • 2 oua
  • pesmet
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte prajit:

Se pune laptele intr-o craticioara si se incalzeste. Se adauga faina putin cate putin amestecand sa nu faca cocoloase, totul pe flacara mica. Dupa ce am adaugat toata faina o dam de pe foc si punem zaharul si plicul de vanilie. Se pune totul intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam oul si apoi punem compozitia intr-un vas si lasam sa se raceasca foarte bine.

Racita, crema e solida, dar poate fi modelata in bilutze sau taiata romburi.

Eu le-am facut bilute caci nu am avut rabdare sa se intareasca cit trebuie :). Dam bilutele prin ou batut apoi prin pesmet si le prajim in ulei. Le scoatem si le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc